veel Jõuluni

22. nov 2011

Kringel

Homme vaja minna sõbrannale külla ja valmistasin sellise toreda kringli ...



Kui minu lapsed olid väikesed ja ise  olin veel Viljandis lasteaias tööl,  siis tuli meil üksvahe moodi teha Rootsi kringlit ...  tegin igaks võimalikuks peoks ja sünnipäevaks   just seda kringlit ja pakkusin  oma külalistele  maitsta ... seda oli nii kerge teha ja sai väga kiiresti valmis , kringel valmis 45 minutiga ja külalised saidki juba  ahjusooja kringlit maitsta

siin on minu tehtud Rootsi kringel


ja siin on retsept ka
 Taigen:
1 klaas piima
50 g pärmi
2 spl suhkrut
50 g margariini
2 munakollast
~4 klaasi jahu
näpuotsaga soola

Täidis:
150 g võid
10 tl suhkrut
300 g rosinaid
Peale:
sulatatud tume šokolaad
Valmistamine :Hõõru pärm suhkruga vedelaks.
 Lisa käesoe piim,  sool ning sega.
Sõelu hulka osa jahust, sega juurde toasoe margariin ja munakollased.
 Lõpuks lisa ülejäänud sõelutud jahu ja sega ühtlaseks taignaks.
 Lase taignal umbes 20 minutit soojas ja tuuletõmbuseta kohas kerkida.
Kerkinud taigen    rulli küpsetuspaberil   1 sentimeetri paksuseks.
 Määri taignale toasoe või, raputa peale suhkur, rosinad .
Taigen rulli kokku pikaks toruks.
Lõika toru pikisuunas lõhki ja tee kahest taignaribast palmik - jälgi, et lahtine taignaserv jääks  ülespoole.
Tõsta kringel/kringlid küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile.
 Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit (nii pruuniks nagu soovi on).
Kaunista sulatatud šokolaadiga..
  

Kommentaare ei ole: