veel Jõuluni

7. dets 2014

2. A D V E N T

 
luukku7
 
 Armsalt helgib küünlaleek,
kirikusse sõitvad reed.
Tasa laulvad jõuluinglid.
Laual piparkoogid, kringlid,
verivorstid, sült ja singid,
jõuluvanal kotis kingid.
Kogu aasta olnud kraps-
kingitusi ootab laps.
Akna taga langeb helbeid,
soovides Sul jõule helgeid!
 
 
 
 
ILUSAT 2. ADVENTTI

 
Täna ongi juba 2 advent ja  ilus pühapäev, natuke on isegi lund maas, kuigi äga vähe, aga siiski  see teeb headmeelt .

 
tehke koos lapsega
 
ja piparkooke ka
 
 Oi, veel oli nii tore üllatus, kui helistas Helgi ja ütles, et olgu ma kella viieks valmis, tema tuleb mulle autoga ukse ette  ja sõidame Jaanakkala kirikusse jõululaule laulma, Helgi oli lehest lugenud, et selline üritus seal toimub ja kuna  ka  Annelil oli vaba päev ja Made oli ka vaba, siis otsustas ta meile korraldada väljasõidu linnast maale.  .. Mingit jalavalu vabanduseks ei  tohtinud tuua ja nii oligi et kella 17 paikku olingi valmis sõiduks . Helgi oli juba Anneli peale võtnud ja juba vuraski minu poole ... läksin juba tee peale vastu ja siis sõitsime Made järele .. Õhtune linn oli väga ilus ja kuusk keset turuplatsi oli ka kaunis .    
 Jaanakkalasse oli 12 km ja siis avastasimegi eest pimeda kiriku, õnneks oli ajaleht kaasas  ja saime teada, et hoopis teises kohas toimub meie üritus. Egas midagi, keerasime otsa ümber ja  vurasime tagasi natuke maad.
 Õnneks ei olnud kaugele sõita.
 Jäime natuke hiljaks ja rahvamaja oli rahvast täis, õnneks meile leiti kohe taburetid ja istumiskohad . Palju oli koolilapsi ja vist siis ka nende vanemad  ja kohalik rahvas.
 Oli see vast alles üritus.
 Esiteks ehmatasin eeslaulja kileda hääle peale kõrge ja väga, väga kõvasti laulis sellise väikese  rahvahulga ees. Koolilapsed sahistasid ja klaveriõpetaja vaatas neid kurja pilguga ja vibutas sõrme nagu Kõster Lutsu Kevades, kuna lapsed on lapsed, siis tal tuli oma kurja nägu väga tihti nende poole keerata ja vihaseid pilke heita ja oma pead raputada näidates oma pahameelt .
Vahepeal ehmatasin veel selle peale, kui ta järsku  peale salmiosa laulmist  röögatas:  "vahemäng " noh, et me siis ei laulaks ja tema saaks üksi klaverit klimberdada... ja klimberdas ta tõesti kõvasti .. selline tunne, et lööb klaveri läbi põranda . See ajas nii naerma, kui ta sedasi seal taidles et ma suutsin vaevu vaevu ennast tagasi hoida, et mitte naerma pursata kõva häälega - vabisesin seal niisama hääletult ... ja vaatasin sõbrannade poole, kes ka olid vähe shokeeritud sellest ¨n.n  klaverimängijast.
  
Jah , selline elamus ...
 
 
Pärast viis Helgi meid  vaatama ühte väga ameerikalikult kaunistatud kodu ... perenaine oli aastaid elanud Türgis  ja seal seda kunsti õppinud ... 
 


 
 
 
 
vapustavalt ilus eriti pimedas
 aga kui veel lumi oleks maas?
Oeh
 
 
ja siin ka üks video õue kaunistamisest jõuludeks