veel Jõuluni

16. nov 2008

Jõulud



Jõulude saabumisest teatavad juba esimesed ilmingud. Aasta otsa tühjalt aknalaual seisnud suss on täitunud kommide ja muu hea-paremaga. Jõuluvana, kes pikalt maganud, on keeranud juba teist külge ja igal pool võib märgata punaste mütsikestega pägalikke, keda ma alguses ekslikult punamütsikesteks pidasin. Postkasti on potsatanud kirjakesed, mille sisu on jõulude - ja jõulupidude temaatiline. Varsti-varsti saabuvad ka ilusad värvilised - närvilised piltpostkaardid kenade jõulutervitustega.
Eks ole kena, ilus? Aga ennem, kui jõuluõhtul kamina ees piparkooke saab nagistada, tuleb veel palju ära teha. Laiali tasuks saata jõulukaardid oma palavamate tervitustega ja seejuures tuleks hoolikalt nimekirja jälgida, et kellegi nimi kahe silma vahele ei jääks, sest muidu selle nime omaniku taignarull ei vormi mitte piparkoogitaigent, vaid minu näokest. (Seda me ju ei taha, eks?)
Siis tuleb avada kriuksuvad rahakambri uksed ning koltunud ja koidest puretud rahatähed päevavalgele tuua, sest kallikestele on vaja osta kingipakid. Vaja on kodu ja ka ennast särama lüüa ning veel tuhat teist asja...
Samas on ilmnenud ka probleem, et jõuluõhtut ei saa kõigi armsate inimestega koos veeta ja vaja on teha raskeid valikuid..
Niisiis asugem kõik agaralt ettevalmistusi tegema, et rahulikult jõuludele vastu astuda.





















Kommentaare ei ole: