veel Jõuluni

7. dets 2015

7. d e t s e m b e r




On esmaspäev, õues on väga vali tuul, küünlad põlevad küll akna taga lühtris, aga lühtrid käivad ohtlikult   killa- kolla vastu aknaruutu .  Vahetevahel .
Õues on väga pime, kõle, väga rõske...    selline tunne, nagu oleks hilissügis .
Pänus oli olnud jälle torm ja mere ääres oli näha uudishimulikke inimesi, Inglismaal aga suured üleujutused ... täiesti uskumatu- nii paar kolmkümmend aastat tagasi küll ei osanud sellist asja ette kujutada.
Aga jöulud lähestuvad ja ma tahaks juba  oma koju tagasi -aga remont veel pole lõppenud ...
Mul ei tule õhtuti und kui mõtlen selle suure koristamise peale mis mul tuleb peale remonti teha et saada kodu jõuluks enam vähem korda.  Mõned asjad on mul ka tehtud .
Kaardid on valmis  ja pakid pakitud ..  jõuluaken on kaunistatud ja kuusk on korda tehtud aga pole veel kaunistatud see töö jääb lapselapse teha.

Laste sõnavara sõltub vanemate sõnavarast öeldi täna hommikutelevisioonis  eriti ema sõnavarast .. kui lapsega ei räägita, siis tema kõne jääb väga viletsaks.    Soomlased pidid väga vähe lastega rääkima ... selline uurimustöö on tehtud siinmail ... Nii, et rääkige oma lapsega kallid emmed - ja issid ka ... kasvõi nii, et ise küsid ise vastad ... see on kõige tõhusam ...

 
 see kalender oli väga väga kift ..sõbranna saatis  aastal 2007
 
väga ilus kingipaki paber, siit saab löigata motiive jõulukaartidelegi

SOOME LIPUGA  KOMMID
(aktuaalsed eile iseseisvuspäeva puhul)

JÕULUKAKTUS

MUST KÜÜNLAJALG SAI VALGE KUUE
advendiküünla  numbrid

pakkepaberist kaunistus

eile  ühes blogis öpetati tegema viisnurka 3D
siit saad kopeerida ja suurendada  nii suureks kui vaja
 
 

Sarilt tuli kaart


uued jõulupallikesed




tegin jöulupõdra "luukere" valmis nüüd vaja natuke tegda paksemaks vooderdada ..
 
 

1 kommentaar:

Elina K ütles ...

Vahvad tegemised on Sul ja kui neid vaatama jään, tunnen kuis hing läheb hellaks ja süda soojaks! Väga armas - saan Sul sedaviisi jälle külas käia (no mis sellest et vaid blogi kaudu ... ikkagi on hea tunne!).