veel Jõuluni

20. nov 2008

Jõulud töökaaslastega


Meil oli eile töökaaslastega jõulupidu See toimus linnast väljas ühes maakohas, igavene uhke vanaaegne talu ümber ehitatud muuseumiks ja restoraniks, pere kes seda peab elab ise samas majas ja teevad kõik ise, valmistavad söögid omast toodangust ja teenindavad ka ise, seal oli kaks suurt saali, ühes saalis olime meie ja teises saalis teine seltskond. Rootsi laud oli kaetud, algul anti glögi ja siis külmlaud soe toit ja magustotoit, kõik oli hästi hea ja maitsev. Süüa oli palju, kuigi oli ka palju rahvast aga jätkus kõigile. Meil oli juba ammu kinni pandud laud Sinna sõitsime mitme autoga mina sain juhatajate autos sõita, viidi sinna ja toodi koju ka.

Kingitused tegime ka üksteisele võtsime loosid kes kellele teeb.

Ma võtsin kodust kaasa päkapiku mütsi ja jõuluvana habeme prillidega, igaks juhuks, teadsin juba, et keegi peab ju jõuluvana mängima ja arvasin, et teen siis üllatust ja mängin neile ise jõuluvana.

Nii läkski, kui oli pakkide jagamise aeg, siis hakati arutama, et kes pakid jagab ja üks tegi ettepaneku, et Natali tegi ükskord vanuritele jõuluvana et kas ma võiksin nüüd ka pakke jagada.

Ma siis olin rõõmsalt nõus.

Võtsin siis koti ja läksin teise ruumi ja panin seal habeme ette ja mütsi pähe ja neile oligi see üllatus, kui päris ”jõuluvana”na sisse astusin, küsisin ka salme ja teadsin juba, et neil salme ei ole ja sellepärast olid mul omavalmistatud kaardid kaasas igaühele pistsin siis ühe kaardi kus oli salmikene peal kätte ja kõik lugesid siis mulle salmi.
Nii, et minu üllatus läks täie ette.
Ma tulin siis kotiga sisse ja hakkasin eesti keeles neile rääkima ja küsisin kas tõlki on ja kui siis ei olnud lubasin ise tõlkida. Nalja sai palju ja pärast kiideti veel tükk aega, mulle ju meeldib teatrit teha.
Kodu on mul ka kaunistatud nagu

teatris igasugu päkapikke, tulesid, päkapiku maja ja aknakaunistused ja küünlad. Igavene lahe on seal olla. Meil oli siin töö juures loosimine jõulupeol ja ma sain kohvipaki, kõrvaklappidega miniraadio ,pastaka ja sidrunipressi. Vahva ju ! Jõulud võivad tulla rõõmu ja rahuga


siin veel uusi kaarte mis on ise tehtud