veel Jõuluni

29. nov 2016

Oli tore kokkusaamine lastega


mehed müramas

kuusk sai küünlat taha


ämm tehti tagantpoolt ilusaks

snäkke Rootsist


Sõbranna juures külas


 Meil oli üle pika aja taas ilus  kokkusaamine sõbrannade vahel.  Helgi kutsus meid siis oma koju koosviibimisele ja ühtlasi tähistasime ka natukene ka jõule ette ära sest jöulude aeg on köigil kiire ja tegemist kui palju ja möni on veel tööl ka nii et Soomes ongi tegelikult alati   peetud Väikeseid jöule ehk nii nagu nad nimetavad "pikku joulu" , just seepärast ei jõulude aeg pole aega seda enam korraldada ja jõule peetakse vaikselt ja rahus omades kodudes mitte pralletades.
 No nii -  Kuna minul olidki pühapäeval veel külalised ja olin jube enne sedagi väga väsinud siis  ma ei tea kuidas ma ennast kokku võtsin  aga küllaminekut ära jätta ei saanud kuna lubasin sõbrannadele et Eero viib ja toob meid  oma uue pärandiks saadud autoga , Nii uut ja ilusat autot pole meil kunagi olnud,  aga   tuli välja et taga istuvatel inimestel oli väga kitsas  kuna minu pink oli nii taha lükatud et teised ei mahtunud  oma jalgadega ära kahjuks . nii et vedamiseks on see auto vilets - aga tagasi tulles oli parem, sest lükkasime esimese istme natuke etepoole ja mahuti ilusti ära - niipalju siis autost, aga edasi siis külaskäigust .
No nii ,  kõigepealt läksimegi Annelile töö juurde vastu, kuna Anneli oli õhtupoole tööl . Võtsime ta peale ja sõitsime edasi ja võtsime järgmiseks Made autole.
 Ja siis oli see kõige raskem osa.
Nimelt see trepist üles komberdamine neljandale korrusele.
 Küll oli see raske minu haige jalaga , kahe karguga ja valuga igal sammul- aga kas te teate-  hambad ristis ja juuksed märjad, kohale ma jõudsin .
Isegi Helgi imestas , tema oli juba kartnud, et kuna mul on külalised olnud, et ma lihtsalt ei jõua tulla . Et hüppan alt ära . Aga mina olin "kangelane" ja jõudsin läbi häda ja raskuste ja valu .
 Kõigepealt näitas  Helgi meile  oma remonditud korterit. Küll oli kaunis . Suu lahti vaatasin kui valge ja kui kena .

Ikea uus riiul/kummut  ja nii ilusasti sätitud punased küünlad seal reas
nii hubane ,nii kodune, soe ja  õdus.

 samuti suures toas olev kummut ja küünlad
Suures toas oli ka uus tapeet ja uus parkett . Väga ilus ja  romantiline

Magamiskamber
( väga ilus uus tapeet, põrand, uued uksed ja valged öökapid ja valge riidekapp )

fantastiliselt ilus tapeet

 Seejärel siirdusime kööki, kus oli kaetud ilus jõululauake

jõululauake


volditud salvrätist sussikesed


 Nii vahvad sussikesed olid volditud salvrättidest ja sussi voltimise õpetus on siis

    Laual olid  eelroogadeks  tursamaks, sink, sprotid, kõrvitsad, marineeritud tomatid, seened, eesti leib, kõik puha eesti värk ... , veini pakuti ka mitut sorti, sai ise valida .
Seejärel oli veel soe söök


ahjus  verivorstid, hapukapsas ja kartulipüree


 
see hapukapsas ja
verivorst on ikka hiiglama head

  Kõik oli väga maitsev ja väga hea . Helgi on nii, nii tubli perenaine. Jutustasime maast ja ilmast ja lasime toidul hea maitsta.
 Siis siirdusime teise tuppa, Helgi pani meile vaikselt jõulumuusika mängima ja oli  magustoidulaud ja  Helgi pakkus  oma valmistatud tiramisut, eestist toodud  magusat nagu näiteks onu Raivo magustoit maisikepikestega . Seda pole vist ka 20 a enam proovinudki.  Ja muud nänni Eestist.  

 
tiramisu  kuusega


 Siis vahetasime ka kingitusi , Helgi oli toonud Eestist  meile kõigile kalendrid .
Väga väga hea kingitus .





   Mina kinkisin kõigile küünla ja sõrmesoola, Anneli ja Made vahetasid omavahel .

  Noh ja siis  veel natukese aja pärast pidime kutsuma oma "autojuhi"  kes meid kodudesse laiali vedas .  Oh see trepist allaminek oli pisut kergem aga siiski valus .  Kodus oli kohe päris mõnus, kui sai pikali ja jalad üles tõsta .
Aga suur suur tänu Helgile selle vastuvõtu eest  ja teistele naistele seltskonna eest .  Esimene jõulupidu on seega peetud ...


PS ..veel kuusk väga moodne tänapäeval ...Helgi ise meisterdas ..






taas tegin natuke kaarte





uue aasta kalendreid



Meil käis külalisi