veel Jõuluni

18. dets 2015

18. d e t s e m b e r

Täna on palju tegemist 
 
Nii ja kogu päev jälle pakkimist ja koristamist . Vahepeal käisid Vöhma inimesed dokumentide järel töid mulle kotitäie soodat , vorsti, suitsukanakoibi, hapukapsast ja praetud kapsa purke . Eero sai ka kingituse ja veel oli nii  ilus suur melon minule kingituseks .  Rääkisin emaga skypes ja ootan lapselast .
All korrusel sai inglid köik jõuluks puhtaks pestud .Arvake ära kas ma lugesin nad üle , ei jaksanud, väsisin ära, alustasin küll ühe riiuli pealt sain 35 ja enam ei jaksanud- läks sassi .. Eks ma pikapeale sätin neid paremini siis ehk saan üle ka loetud ..Aga siin nad siis on ilusasti jõule ootamas
 
 
 
ülemine riiul

teine ja kolmas

teine riiul lähemalt

teine riiul

teine

kolmas riiul paremalt poolt vaadates lähemalt

kolmas riiul

kolmas  riiul vasakult poolt vaadates


neljas

neljas

neljas riiulitäis

neljas

tagapoolne rida
 kolmas



alumine riiul ei ole veel korras

alumine

17. d e t s e m b e r


ÜLLATUS
Oli täna alles üllatus . Elina, armas inimene Eestimaalt  satis mulle jõulupakikese, aga kuna mulle tuliteatis koju, et tähitud kiri on postkontoris . Mees lubas järgi minna aga kuna need viimased päevad korteri remondiga olid nii tööd täis ja kiired minekud siis lihtsalt ei jöudnud . Ja siis Elina ütles et kui sa sealt pakis leiad midagi surnut siis ära ehmata - ma küsisin siis et  kas saatsid mulle elava hiire jõuluks - naersime ... Siis kui mees töölt koju tuli saatsin kohe postkontorisse ja tagasitulles nuusutasin pakki ettevaatlikult   ei tundnud küll midagi .
Ja siis kui avasin paki - oh üllatust - pakis oligi lilleke - kalanhoe mida ma facebookis kuulutasin et kellel on ülearu siis toogu mulle see on hea nohulill tahtsin seda juba ammu ..
 Mees ka imestas ja vaatas ja ütles et nii ilusasti ära pakitud . mullakübetki ei olnud tulnud välja ja niiske oli isegi veel et ei olnudki ära kuivand ja pisikesed pojad ka tulemas ...
Oh Elina - sina ikka oskad üllatada . 
Pakis oli veel teepakikene ,4 kommikest  (õnneks mitte rohkem) ja Inglitega kaardipakk ilusate aforismidega ja luuletustega. Suur suur tänu sulle sõbrakene Eestimaalt .


JÕULUD SÕPRADE SELTSIS
Siis hakkasin ennast sättima õhtuseks pidulikuks koosviibimiseks sõpradega .
Keerasin  lokid pähe ja meikisin  ennast nii ilusaks kui oskasin ja   kella poole 5 paiku kutsusin takso välja ja sõitsin kõigepealt Anneli juurest läbi ja  võtsin ta takso peale ja siis Made juurde. Mina ei teadnudki, kus ta uus elamine nüüd õige oli ja   olin seal esimest korda .
 Made juba ukse peal ootamas -lai naeratus näol ja   särasilmselt jõululauluga meid tervitamas .
Kodu oli kaunistaud jöuluselt ja pidulikult
 

  Kõigepealt läksid osad sauna ja osad jäeti kapsaid ja kartuleid valvama ....


 Peale sauna naised ilusti puhtad istusime söögilauda ja lasime head paremat maitsta
Madel laud nägu äke, ikka nii kui vanastigi , head paremat Eesti kraami .


 
Tõstsime endale ette kõike mida laua peal leidus ja siis kui olin oma taldriku puhtaks saanud siis avastasin, et polegi saanud eesti hapukapsast -  kuidas see ni kahe silma vahele jäi?
 
minu ports
 
ja Anneli ports
siin on ikka kohe kapsast näha
 
 

   Vahepeal jaotasime jõulupakid omavahel ja need saab avada alles jõulude ajal .
  Anneli oli meisterdanu nii magusa ja hea koogi, et lausa keele viib alla .

 
 
 
Helgi oli küpsetanud sellise puzzle piparkoogi mis sümboliseeris meie sõprust  vormis piparkook ... väga ilus meie nimed kõik peal  ja igaühe piparkook oli südamega ühendatud teise  nimelise piparkoogiga , väga ilus mõte ..
 
 
Helgi tegi ka kommimütsi 
 
  demonstreerisime ..
 
 

Rääkisime kõik oma mured ja rõõmud ja südamel hakkas poole kergem,  minul  vähemalt .
Ei tundunudki nii rusuvalt enam ....

   Pärast läksime köik õue ja põletasime säraküünlad .Soovisime kõik üksteisele head ja påaremat
Taksojuht viimaks siis ka tuli ja viis naised koju laiali
´Taksojuht oli ka veel tuttav mees, tundis meid kõiki ja tundis minu meest, ajasid veel õue peal juttu tükk aega . (natuke ) Soome on ka ikka väike maa hheeheh ....

 
 Made pani minu mehele ka tükikese kooki kaasa  .. mees sõi hommikusöögiks kohvi kõrvale ja kiitis .