veel Jõuluni

10. dets 2011

Ei au ei hiilgust ...

Ei au ei hiilgust otsi ma ,ei taha kulda ka
vaid taeva valgust palun ma ja rahu maailma
see jõulud toob ja rõõmu loob
kes meeled puhtaks vabaks teeb
ei au ei kulda taha ma
vaid rahu maailma

Au ja hiilgust ei otsi aga oma kodu tahaks teha jõuluks ikka hästi ilusaks küll ...
Täna panime Eeroga üles kööki jõulukardinad .  Oli ikka tükk tegemist ja ronimist toolide otsas turnimist aga valmis ta sai ..üles kardinapuu  külge  kinnitas Eero sellise krõpsukleeplindi , siis mina kinnitasin teise poole kardinariba külge ja siis kleepisime ta üleval kokku ... siis külgkardimnad ka kardinatoru külge  ja oligi valmis ... mul andis pärast veel tükk aega koristada ja sättida kööki siis käisime saunas ...tagasitulles oli nii ilus vaadata oma kätetööd ja mees sai kiita nii et kõrvad huugasid ... hehe

Tasa- tasa jõulukellad kajavad

Nii nagu laul ütleb  nii ka on . Esialgu veel tasa, tasa, aga pikkamööda hakkab jõulumeel tulema ja tegemist on oi, oi, oi kui palju.  Täna käisin päeval linnas turul ostsin kaks ilusat sinist hüatsinti ja kodumaiseid õunu mis lõhnasid nii hästi ... Turul on jah kõik kallim kui poes, aga kui juba seal olin siis ostsin .




Kuusk turuplatsil on kena ja see aasta ilusasti kaunistatud , kuna ilm oli küllalt tuuline, siis täht ladvas kõikus ähvardavalt edasi tagasi.  See aasta on mitmel pool kuused pikali kukkunud Tallinnas Raekoja platsil isegi kaks korda ...

Õhtul kell 18 oli Hätilä kirikus  Eesti-Soome sõprusühingu Tuglas poolt korraldatud õhtu eesti jõululauludega , külalisesinejad laulsid meile ja orkester oli kohal ... siis laulsime ka koos kõiki tuntud eesti jõululale, mis on sarnased soome omadega . Esines pastor ja lõpuks pakuti kohvi ja kooki ja imehead torti .


Olin selles kirikus esimest korda .Saal oli teisel korrusel , esimesel oli suur fuajee  , sain oma keppidega ikka trepist üles , suures saalis oli  kuusk kaunistatud  elektripirnidega , saalis oli väga palju rahvast juba , nooremaid ja vanemaid ja päris pisikesi  beebisid ka koos meiega laulmas ...  Põhilised külalised olid soomlased kes tunnevad suurt huvi Eestimaa ja eestlaste vastu , korraldavad üritusi ja matku Eestisse , jõulude aeg aga kogunevad laulma eesti keeles jõululaule . Oli ka kümmekond eestlast . Osad olid juba vanema asukad  elanud soomes juba paarkymmend aastat ja rohkemgi .
Vahva oli kuulata soome aktsendiga lauldud  eestikeelseid laule .