veel Jõuluni

22. dets 2013

Jõulukuu kahekümne teine päev

 
Täna on ka juba neljas  advent !


 Mul on nukker meel, sest jõul läheneb,  varsti saab see kõik otsa.
See on nii armas aeg, kui hakkad juba sügisel ettevalmistusi tegema jõuludeks, korjad käbisid ja sammalt , kes korjab puuronte ja teeb kingitusi ( koob, õmbleb, meisterdab päkapikke ja kaarte )
Inimesed valmistuvad jõuludeks vist kogu aasta . See on see kaubanduslik pool ka  , Paljud ju saavad sissetuleku sellest, mis nad jõulude aeg maha peavad  müüma ..
 Mina midagi ei müü, teen kõik oma ja oma pere  lõbuks,  ei suuda ka loobuda kodu kaunistamisest.  Kuigi see läheb aasta aastalt raskemaks .

Tahtsin rääkida ka sõprusest . Küll on hea kui on inimesi kellele võid loota ja keda ei häbene paluda  teha midagi, mis sinule on eriti tähtis . Nimelt mul on selline inimene, mina palusin tal eile, et ta viiks mu emale   kuuseoksakese, et emal ka jõulutunne oleks .  Ja Maie hea inimene  kohe juba täna hommikul  krapsti viis kuuseoksakese  ja minu ema oli üliõnnelik ...  Kui emal oli korra elekter ära käis Maie ja viis talle termosega kuuma vett, et saaks teed teha ja puljongit  juua.
Mul on vedanud et mul on selline hea Maie, kes elab emaga samas linnas ja ma võin teda paluda kasvõi öösel pool neli, kui on midagi hädavajalikku .
 nüüd on mu emmel kuuseoksakesed vaasis ja pole nii kurb üksi olla , mina ju sinna sõita ei saa ja pojad ehk saavad jõulude aeg korra EESTISSE , siis külastavad teda kindlasti



 Täna pakkisin emale pakki , kuna tuleb taas Tõnu Võhmast ja saan temaga saata emale paki. See on tore, sest ta läheb veel vana aasta sees tagasi koju ja ema saab enne uut aastat  kingituse .