veel Jõuluni

11. dets 2013

Jõulukuu ühesteistkümnes päev

 
 Hurraa lihapirukad sain eile valmis.  Mäletan vanasti sai  kodus koos lastega tehtud piparkooke ja  oli nii hea tunne koos  rõõmsalt askeldada,  ka lasteaias oli piparkookide valmistamine nii tore , koos viisime plaaditäied piparkooke alla kööki ahju ja tagasi tõime  valmis piparkoogid mida saime siis jagada õhtul  kui issid -emmed järgi tulid neile maitsmiseks oma kätega tehtud piparkooke ... Oi seda rõõmu ja lusti.
Nüüd küpsetasin ise , mees vaatas telekat ja ajas ennast püsti siis kui  ei suutnud lõhnale enam vastu panna , tuli ka maitsma .
Ma ei kujuta seda õnne ette, et mõnes peres  mees teeb kodus süüa , tegelikult tuleb meelde et kusagil aastatel 90-ndatel tegi minu laste isa koos poegadega kartuliputru ... see oligi ainúke asi mida  mina ei pidanud iialgi tegema , kolmekesi kükitasid põrandal poti ümber ja muudkui kordamööda seal putru vahule ajasid ... heh see oli kift ...   Laste isa armastas üldse kükitada ja sõi ka niiviisi et kükitas tooli peal  laua ääres.  esimene kord kui nägin -imestasin väga ,nii naljakas oli . Ta oli lapsest peast harjunud  nii tegema , õnneks pojad ei kükitamisest hoolinud .

 

Jõuluaeg on imeline,
jõuluöösel sünnib ime,
jõulupäev on õnnetoov
täitub sinu jõulusoov
Jõulunädal möödub rahus,
sinna kingitusi mahub.
laule, salme, sooje sõnu
tunne Jõuludest sa mõnu

 

 

 
esimesed kingitused

Piparkoogivormid 

 
Neid võib kasutada kohvitassi aluseks
 aga papil on omadus  märjaks saades 
laguneda .ja mina kasutaks hoopis pildiraamiks
Need kingitused tulid mehe töökoha poolt,
 ei tea kelle poolt