veel Jõuluni

28. nov 2015

Keelata saluudid , inimesed mõelge loomakeste peale .

Minu  suurim soov oleks selline et aastalõpu saluudid võiks keelata .
Selline  soov õigupoolest  tekkis  tundest , et vaesed loomad.
Nemad kannatavad  selle paugutamise pärast kõige rohkem . Ma arvan, et neil on kohutav hirm ja nad ei oska sellega midagi teha . Ja miks peaksime meie suurt rõõmu tundma, kui keegi meie kõrval kannatab .  Jätke juba see paugutamine .
 Hea küll kell 12 öösel  annaksin loa korra üks pauk teha.  Kui igaüks teeb kasvõi ühe paugu on see ka juba suur paugutamine .  Aga selle 5 minutit kannatab ka loomake ära korra aastas . 
 Ja kõik mitte mingit paugutamist rohkem .. Tundide viisi kõmmutamine ja  ilmaasjata raha taevasse loopimine . Siis tullakse ütlema kui vaesed me oleme ja virisetakse et pole raha . Te ju ise näete, kes need kõige suuremad paugutajad on - need kes alatasa kaebavad, et neil raha pole .  Lapsedki kannatavad, sest osale antakse  taskuraha määramatsu koguses ja teised peavad siis pealt vaatama kadedusega  silmades .. hea on kui kodus on selgeks tehtud, et see on lolluse kõige suurem tipp - paugutada  suured rahad lendu .
       Pole kusagile raha panna - mine anneta vaestele.
  Soomes on selleks Päästearmee - ja seal kogutakse tänaval jõulude eel raha, et siis  vaesemale rahvale suured toidukotid  valmis panna täieliku jõulutoiduainetega .   Suuremas jaos jagatakse ka   rahakaarte, et  saab siis ise vaadata mida tahad jöulude aeg suhu pista .  Vaesem rahvas on siis see, kes saab töötuabiraha või sotsiaalabi .  Ja noored kellel pole sissetulekut, ega toetust. Kontroll on muidugi ka kõva ja paljud häbenevad seda  abi küsima minnagi, aga  kui sul on ikka häda käes, siis  ikka ilma piparkookide ja riisipudruta ilma ei jää.
Aga mind ajendas tänast lugu kirjutama just hirm, et varsti jälle vaesed loomakesed hädas  .. Andke neile armu ja lõpetage see paugutamine .  KOdus veel võtad oma kiisukese kaenlasse ja rahustad teda aga loomad loomaaedades,  metsades,  tänavatel,  kodutud . Oh inimesed , küll te olete südametud. Uus aasta tuleb nagunii , kas te paugutate vöi ei pauguta ...