veel Jõuluni

7. dets 2013

Jõulukuu seitsmes päev

 
 Eile hakkas  sadama lund .  Õhtuks oli maa kattunud pehme lumevaibaga , mitte just et paks lumevaip, aga selline, et katab parasjagu musta maa, puuoksad  ja natuke annab juurde  rõõmsamat olemist enne jõule. Et ei hiiliks ligi must masendus ja kurb meeleolu.
 Täna hommmikul oligi kohe teine tunne vaadata aknast õue, ilus valge ümberringi.

 

 
 

 
Mis ma tahaksin mainida  eilse piduliku presidendi vastuvõtu ja käesurumise kohta . No vahepeal tuli tõesti konveieri tunne. Inimesed liikusid kiirusega 2 inimest sekundis presidendi eest läbi . Alguses muidugi veteranid liikusid aeglasemalt ja keppide ratastoolide ja  saatjateb toel .
Kui mina oleksin president, siis paneksin  nad saali  istuma ja käiksin ise nende eest läbi ja kätleksin isiklikult igatüht .  Nad on selle ära teeninud küll, need inimesed on olnud köik väga tublid tööinimesed . Aga see võtaks muidugi natuke rohkem aega.
Siis Soome on suur maa ja inimesi palju ja tõesti ka tähtsaid külalisi oli palju ja pidid liikuma peaaegu joostes presidendi eest läbi , mõni üritas ka seisma jääda . Mõnigi väga kauni kleidiga daam  kes oli just presidendi eest läbi jooksnud,  astus  hästi väärikalt ja eriti  aeglaselt  kaamera eest läbi, et ikka kõik saaksime imetleda tema kaunist  kunstiteost .
Saatejuhid- kommentaatorid ka kolmekesi üksteise võidu proovisid
  meile, televaatajatele selgitada- kes- kus ja millal ...
Muidugi sellise tempo juures  ei õnnestunud see just eriti hästi . Aga  noh, ega ei pea ju ka kõike teadma , nagunii ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Neid keda  eelnevalt teadsin  -need tundsin ka ilma tutvustamata ära - muusikud -näitlejad- sportlased- kirjanikud- poliitikud.
 Seekord ei toimunud balli ega tantsimist ja  kätlemise järel suundusid inimesed suurde kontserdisaali,  kus toimus  siis kontsert ,mille kava  oli presidendipaar heaks kiitnud
 
http://www.tampere-talo.fi/gallery/tilat/isosali/104

  Pidulikkust ei suutnud ära rikkuda ka pätid ja  huligaanid, kes siis seal tõkkeid püüdsid purustada ja poodide akendesse  pudelid loopisid . Varsti  aga väsisid ja läksid laiali . Politsei teeb oma tööd hästi siin riigis . Vöi siis pätid on laisemad kui mujal maailmas  kus rahutused kauem kestavad .

 Nüüd varsti on taas meie EESTI  iseseisvusaastapäev ja  jään ootama  TV ülekannet sellest sündmusest . Aga sinnani on veel aega.


jõulukäterätt.