veel Jõuluni

10. dets 2015

10. d e t s e m b e r

 
Mulle on alati olnud tähtis, et kuusk oleks toas .
Lapsena muidugi oli see näärikuusk, mis toodi sisse viimasel detsembrikuu päeval . Pärast kui endal olid lapsed ,siis oli meil ka jõulukuusk, mis muidugi natuke ikka varjatult toodi "pimedas ja teki all" Ja kardinad  olid köikidel ette tõmmatud, eriti jõulude aeg .
Lapsena käisime ikka koos isaga seda metsast otsimas ja pärast juba koos vennaga .
Kuusk pidi olema kõrge ja laeni ja ülevalt  latva ei tohtinud murda ära,  sest see tähendas, et keegi sureb ära ... 
Kaunistasime ikka meie vennaga ja emaga , isa ei kaunistanud kuuske, tema pani sinna alla rongiraudtee ja valvas, et meie seda ära ei lõhu .
 Kuusekaunistused olid ka emal pandud ilusasti hoiule ja mäletan, et olid ilusad jääpurikad mis mulle meeldisid , käbid , ja eriti meeldisid linnukesed mis jalal seisid .. põletasime ka päris küünlaid,  sest siis vist elektriküünlaid polnud ...  Vatitupsud pidid ka alati olema .. Kingitusi ei mäleta aga eks midagi kindlasti oli kuuse all mõni pakike ...Säraküünlaid mäletan ka see oli ka üks jõuluimedest .
                              Oma pere kuusk oli ikka minu ja laste kaunistada, mees tõi selle kohale, kui ma ise ei muretsenud .
 Kaunistusi tegime ka ise ja olid ka poe kaunistused, aga need olid sellel ajal nii kallid ja polnud poest midagi võttagi ja siis tegime ise ka palju. Komme riputasime ka .
Nüüd  tänapäeval pea b  mul ka kuusk olema ja ka hästi körga , Minule meeldib väga, et minu mees on agar kuusekaunistaja , talle ka meeldib ja mäletan, kui hea meel oli mul esimesel ühisel jõulu ajal kui sain sellest teada ja vaatasin kuidas ta agaralt vatitupsukesi kuusele peale ladus .. ise oli ka nii röömus nagu väike laps . Tal polnud viimase 10 aasta jooksul kordagi kuuske toas olnud .. 
Jah nüüd on meil tehiskuusk ja just eelmisel aastal tellisin ja  vahetasin ka kuuse värvi rohelisest valgeks ..
 Nüüd on meil valge jõulukuusk ja ta on küll ilus, aga tagapõhi peaks siis olema tume, sest valge seina taustal ei paista ta kuidagi välja ja juba ma natuke kahetsen, et  valge kuuse tellisin .  Ja kui ma juba kahetsen, siis ei lähe kaua, kui ma uue tellin .. Kindlasti kasutan ma tehiskuuske ka edaspidi kuna mina neid okkaid koristada ei jaksa ja meil on kergem koristada ja pole vaja iga aasta uut kuuske metsast maha raiuda ... 
Oh kuusepuu, oh kuusepuu ..