Täna Prillitoosis julgustas Raivo Vokk meid sööma nagu soomlased - rohkem ahjus küpsetatud vormiroogasid ... Jah Soomlaste hõrgutised jõulude ajal on kõiksugu vormid .
Minu lemmik on pargandivorm ja kartulivorm. aga ei meeldi kaalikavormi, ega maksavormi . Aga kirjutan teile ühe hõrgu retsepti mida võite proovida , nimelt Bataadi- peedi ahjuvorm ja teiseks Peedi -aurajuustuvormiroog .. Homme kirjutan
Toidutarest leidsin aga sellise retsepti,
aga seal polnud aura juust
Juustune peedivorm
Koostis- ja maitseained
Koostis- ja maitseained
900 g peeti
1 tk
Sibul
3 dl Riivjuust
1 spl Hakitud tüümian
Muskaat,
3 dl Kohvikoor 10%
Või määrimiseks
3 dl Riivjuust
1 spl Hakitud tüümian
Muskaat,
3 dl Kohvikoor 10%
Või määrimiseks
LISANDIKS 1 dl
Hapukoor 1 spl Mädarõigas Suhkur, Sool,
koos pikantse
mädarõikakastmega sobib nii iseseisvaks roaks kui ka liha-kala kõrvaseks. Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 1 tund 25 minutit ahjus
1. Koori peedid ja lõika hästi õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja viiluta samuti.
15 minutit + 1 tund 25 minutit ahjus
1. Koori peedid ja lõika hästi õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja viiluta samuti.
2. Pane veerand
peedilõikudest võiga määritud ahjuvormi, raputa peale neljandik riivjuustust ja
sibulast. Raputa peale hakitud tüümiani ja muskaati.
3. Maitsesta soola ja
pipraga. Lao samuti veel 3 kihti. Kalla vormi kohvikoor. Kata vorm fooliumiga
ja küpseta 200-kraadises ahjus 1 tund 15 minutit.
4. Võta foolium ära
ja raputa peale ülejäänud riivjuust. Küpseta veel 10 minutit. Klopi hapukoore
hulka mädarõigas, maitsesta soola ja suhkruga. Serveeri vormi juurde.
ja siin soomlaste retsept
tõlkinud mina ise
BATAADI
PUNAPEEDI AHJUVORMIROOG
Ained 400g toorest punapeeti
600g bataati
200g
punasibulat ¼ tl soola ¼ jahvat. pipart
150g Aura riivitud juustu
2 dl vahukoort
Pinnale :riivsaia
Koori punapeedid ,lõika tükkideks ja pane
keema (kiirkeedupotti kui võimalik ) vähese veega, nii umbes 15 minpärast koori bataadid ja sibul ja löika tükkideks ja pane
keema . Kui kõik on keedetud pehmeks siis kalla vesi ära ja peenesta nuimikseriga , lisa sool pipar riivitud juust ja koor ja sega korralikult Pane segu
ahjuvormi ja küpseta alumisel
restil 100 kraadi juures 50-60 min ,
kata fooliumiga ja anna natuke aega olla ahjus valmimas …
Bataati punajuurivuokka
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar