veel Jõuluni

30. nov 2013

Jõuluuuring




Vastab  Karin , minu vennatütar

1.                        Mida Sulle tähendavad jõulupühad ? Jõulupühad on aeg mil tähistame rahuaega, see on vaikne aeg, mil tuleb  jagada tähelepanu nii oma perele kui ka teistele inimestele ja näidata üles hoolivust. Jõuludel käiakse surnuaias ja kirikus, et saada veidigi rahu oma südamesse.
2.                        Kus veedad tavaliselt jõulusid ? Tavaliselt veedan jõulud kas vanemate kodus või teise pereliikme juures.
3.                        Kellega koos veedad tavaliselt jõulusid ? Koos oma või elukaaslase perekonnaga, tavaliselt jõuame igale poole.
4.                        Mis  kuulub alati sinu jõulutraditsioonide hulka ?  Kirikus ja surnuaial käimine, jõulukinkide tegemine, kodu kaunistamine, kuuse kaunistamine, verivorsti ja seaprae (hapukapsastega) valmistamine või söömine, piparkookide tegemine ja mandariinide meeletu söömine.
5.                        Milised  jõulutraditsioonid on pärit lapsepõlvest?Jõuluvana tulek, luuletuste/laulude/tantsude õppimine, kuuse tuppa toomine ja kaunistamine.
6.                        Kas lapsepõlves peeti teie kodus jõulusid või näärisid ? Jõule
7.                        Kas külastad jõulude aeg kirikut ? Jah, külastan
8.                        Mida tunned kui jõulude aeg pole lund ?Kui jõulude aeg pole lund, siis ei tulegi jõulude tunnet peale. See on üpris masendav ja viib meeleolu alla.
9.                        Kas saadad jõulukaarte postiga või  saadad sõnumeid ?Saadan pigem postiga
10.                      Millised jõuluroad  on alati sinu laual ?Verivorst, seapraad, hapukapsas, pohlamoos, leib, kartulisalat/rosolje, mahl, shampus/glögi, piparkoogid, mandariinid
11.                      Kas jõuluroad  teed ise -või ostad  poest ?Ikka ise

12.                        Kas muretsed kingitused varakult või käid viimasel minutil  poodides jõuluväljamüükidel ? Nii seda kui teist, olenevalt sellest, kuidas raha on.
13.                        Kas jõulusaunas käimine on sulle tähtis ? Tähtis ei ole aga kui on võimalus siis ikka käin.
14.                      Kas ootad jõuluvana ja jõulukingitusi?  Muidugi
15.                      Kas oled olnud see aasta  hea ”laps”  Arvan, et olen olnud ikka hea laps!

 
 

Kommentaare ei ole: